افزایش سلامت قلب و عروق

 

مطالعات اخیر وعده‌های فوق‌العاده‌ای می‌دهند بدین مضمون که این گیاه در ارتقاء سیستم قلبی عروقی نقش موثری دارد. پروتئین‌های شوک حرارتی(HSPs) ۲۷، ۶۰ و ۷۰ به ویژه به طور قابل‌توجهی با سندرم متابولیک (نشانگان سوخت و ساز) و آترواسکلروزیس (تصلب شرائین) مرتبط بودند و بنابراین پژوهشگران تصمیم گرفتند که به بررسی اثر این گیاه بر تیترهای آنتی‌بادی HSP در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک بپردازند.

 

سطح پروتئین‌های شوک حرارتی ۲۷، ۶۰، ۶۵ و ۷۰ در مطالعه‌ای که در مجله‌ی “پزشکی مکمل و یکپارچه” منتشر شد، در طول دوره، با ۱۰۵ شرکت کننده‌ی مبتلا به سندرم متابولیک اندازه‌گیری شد. شرکت‌کنندگان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و به یک گروه دارونما و به گروه دیگر زعفران داده شد (هر کدام به میزان ۱۰۰ میلی‌گرم). پس از سه ماه، آنتی‌بادی‌هایی که پروتئین‌های شوک ۲۷ و ۷۰ را گرم می‌کردند تا حد زیادی در گروه زعفران کاهش یافت.